‘Smart people, smart mobility’


Data Challenge 21 oktober 2016 te Gent
Meer informatie

DYNAcity Data Challenge

21 oktober 2016 te Gent

Beginnende start-up, intrapreneur, data-scientist, ontwikkelaar of student met een concept rond een betere mobiliteit in de stad?

Dan is ons evenement misschien iets voor jou! Tot 21 oktober kan je naar hartenlust experimenteren met mobiliteitsdata die wij aan jou ter beschikking stellen. Ondertussen krijgen jij en je team begeleiding van experts, die je verder op weg helpen. Kies een challenge uit het overzicht of breng je eigen challenge aan.

Het doel is om op 21 oktober jouw uitgewerkte challenge voor te stellen aan een strenge maar rechtvaardige jury en de bezoekers van het event, waaronder experts, bedrijven en steden die betrokken zijn met mobiliteit.Voor wie?

De doelgroep van deze data challenge bestaat uit start-ups, jonge ondernemers en studenten die graag een challenge willen uitwerken met behulp van de data.


Data scientists

Toon je data science skills door aan de slag te gaan met historische en real-time data. Maak een analyse, een visualisatie of een voorspelling!

Developers

Ontwikkel of demonstreer een nieuwe service of app voor mobiliteit in Gent. Je gebruiker kan een reiziger zijn, maar ook een werkgever, de stad, een winkel, ...

Startups

Bewijs dat je waarde kan creëren met mobiliteitsdata! Pitch een inkomstenmodel of toon steun van de crowd aan.Zin om mee te doen? Kies je challenge of maak er zelf één aan!

Schrijf je in!

Data challenge


Het VIM (Vlaams Instituut voor de Mobiliteit) is, samen met stad Gent, op zoek naar originele toepassingen, analyses of businessmodellen die bijdragen tot een slimmere mobiliteit in de stad. Om dit te vervullen, heeft het VIM en de projectpartners alle mobiliteitsdata in en rond Gent opengesteld in samenwerking met het open data platform van Stad Gent.
 • Doorlopend

  Inschrijving deelnemers

  Kies je challenge of maak er zelf één aan! Geïnteresseerden kunnen hun challenge kiezen via de website. Schrijf je hier in!

 • Doorlopend

  Publicatie challenges

  Alle challenges worden getoond aan het grote publiek.

 • 10 oktober 2016

  Data dive

  Samen met Stad Gent en de dataleveranciers wordt de data toegelicht. Het is ook een ideaal netwerkevent voor de deelnemers, de bedrijven, Stad Gent en het VIM. De data dive gaat door op 10/10 tussen 17u en 19u bij Co.station, Quantum Building, Dampoort. Inschrijven kan hier!

 • 21 oktober 2016

  DYNAcity Data Challenge

  Op het slotevent van het project DYNAcity worden de uitgewerkte challenges gepitcht voor de jury en het publiek. Tijdens de receptie wordt de winnaar aangekondigd van de DYNAcity Data Challenge!

Praktisch

Wie

Studenten, ondernemers, data scientists, designers, ...

Wat

Toon de waarde van mobiliteitsdata aan de hand van een toepassing, mockup, inzicht, analyse of verdienmodel

Waar en wanneer

Op 21 oktober op het slotevent van het project DYNAcity in de prachtige Sint-Pietersabdij te Gent (Sint-Pietersplein 9, 9000 Gent). Het slotevent begint 9u30 en de pitch-presentaties gaan in de namiddag door.

Waarom

Toon je skills en pitch je idee aan investeerders, werkgevers en partners.

Hoe

Bereid een pitchpresentatie (5min) als showcase voor een toepassing/mockup/analyse op basis van mobiliteitsdata.

Data

Een overzicht en meer informatie over de data vind je op de dynacity.be, het Open data portaal van Stad Gent en via AppsForGhent. Op de data dive op 10 oktober wordt de data toegelicht door Stad Gent, samen met VIM en de projectpartners. De data dive gaat door op 10/10 tussen 17u en 19u bij Co.station, Quantum Building, Dampoort. Inschrijven kan hier!

Jury

Een professionele jury beslist de winnaar van de DYNAcity Data Challenge.

Prijs

Naast een mooie prijs en eeuwige roem, helpen we de beste deelnemers op weg naar de volgende stap. Als student kan je je in de picture werken voor jouw eerste werkgever, voor ondernemers schakelen we ons netwerk in om jouw idee alle kansen te geven en bieden we contacten aan met incubatoren. Alle deelnemers genieten in ieder geval mee van de communicatie en persaandacht van het project!

Partners

Het DYNAcity project wordt gedragen door een groot aantal partners, het overzicht vind je hier.

Contact

Wil je meer weten over het project of heb je vragen over het evenement, neem dan contact op met Peter Defreyne en Freya De Muynck.

Schrijf je in

BELANGRIJK: Bezoekers van het slotevent+datachallenge kunnen zich hier inschrijven. Deelnemers aan de DYNAcity Data Challenge kunnen hun gegevens hieronder invullen.

De challenges

Kies hier je challenge of maak er zelf één aan via het inschrijvingsformulier.

Er zijn ook heel wat stagevoorstellen voor studenten die in aanmerking komen als data challenge. Interesse? Stuur dan een mailtje naar het Mobiliteitsbedrijf.

Fstr data challenge

In de ban van de ring!

Riding when it rains!

Wat is de invloed van het weer op mobiliteit?

Fietsparking Gent-Sint-Pieters

Bereken de bezettingsgraad via slimme camera's.

Blue-bike real-time

Hoeveel deelfietsen staan er aan het station?

Predictive analytics

Voorspel mobiliteit met historische data!

Shoppen in Gent

Geef informatie over parkeer- & verkeersdrukte.

Cambio sensor

Een dienst die de dichtste Cambio wagen toont.

Zeg het met bloemen … Of met data.

Ontdek bezoekerstrends van de Floraliën.

Mobility and health

Win a trip to the Y4PT Transport Hackathon in Montreal!

Vlokes voor Gent!

Wat Brussel en Antwerpen kunnen, kan Gent toch ook?